ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-голову правління банку в Києві підозрюють у розтраті 32 млн гривень

Банк віднесли до категорії неплатоспроможних.

Екс-голову правління банку в Києві підозрюють у розтраті 32 млн гривень
Фото: .npu.gov.ua

Екс-голову правління одного з банків Києва підозрюють у розтраті 32 млн гривень. Про це повідомили в Національній поліції.

"Головою правління, всупереч встановленим вимогам щодо порядку видачі кредитних коштів і без відповідного положення кредитного комітету банківської установи, був укладений договір з товариством про відкриття відновлюваної відкличної кредитної лінії", - йдеться в повідомленні.

Укладення договору дозволило клієнту протягом дії документа неодноразово отримувати і погашати суму кредиту в межах встановленого ліміту, більш ніж 1,2 млн доларів.

"Отримавши кредитні кошти, посадові особи товариства вивели їх за межі України. Кошти були перераховані на рахунок компанії-нерезидента за фіктивним договором постачання товару. Однак договір був укладений тільки для імітування ведення господарської діяльності товариством", - повідомляє поліція.

"Злочинні дії голови правління стали однією з підстав віднесення банку до категорії неплатоспроможних. В результаті виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів ухвалено рішення про введення в установі тимчасової адміністрації", - наголошується в повідомленні.

На цю мить екс-голові правління банку повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Вирішується питання про запобіжний захід.

Уточнюється, що з метою відшкодування завданих державі збитків до суду буде передано клопотання про арешт майна підозрюваного.

Нагадаємо, на ліквідації зараз перебувають 88 банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram