ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала у Львівській області канал нелегальної міграції до країн ЄС

Організаторів каналу затримали під час отримання хабара 22,5 тис. гривень.

СБУ заблокувала у Львівській області канал нелегальної міграції до країн ЄС
СБУ заблокировала во Львовской области канал нелегальной миграции
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України заблокували у Львівській області канал нелегальної міграції в європейські країни.

Як повідомляється на сайті СБУ, оперативники спецслужби встановили, що громадянин України та житель однієї з країн Південної Азії налагодили механізм незаконного переправлення іноземців в ЄС через територію нашої держави.

"Правоохоронці затримали трьох громадян однієї з країн Азії під час спроби незаконного перетину державного кордону біля контрольно-пропускного пункту "Краковець" неподалік від селища Глиниці Яворівського району", - йдеться в повідомленні.

Також співробітники СБУ затримали у Львові обох організаторів незаконної міграції під час отримання 22,5 тис. гривень за переправлення нелегалів за кордон.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Організаторам протиправної діяльності повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, минулого року заступник Авакова Сергій Яровий назвав нелегальну міграцію загрозою держбезпеки. Протягом 2017 року українські прикордонники затримали майже 4 тисячі незаконних мігрантів та 3 тисячі осіб, які порушили правила перебування в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram