ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін призначив Сергія Калашника виконувачем обов'язків гендиректора ЧАЕС

Цю кандидатуру запропонувало Міністерство екології.

Кабмін призначив Сергія Калашника виконувачем обов'язків гендиректора ЧАЕС
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів призначив виконувачем обов'язків генерального директора Чорнобильської атомної електростанції Сергія Калашника.

Це розпорядження Кабміну №274-р від 24 квітня "Про погодження призначення Калашника С. В. виконувачем обов'язків генерального директора державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС" було опубліковано в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр".

У розпорядженні зазначено, що цю кандидатуру на посаду виконувача обов'язків гендиректора ЧАЕС запропонувало Міністерство екології та природних ресурсів.

Калашник раніше працював заступником керівника проекту спільного підприємства “НОВАРКА” (компанії VINCI CGP/ BOUYGUES).

Нагадаємо, гендиректором ЧАЕС був Ігор Грамоткін. 27 липня 2018 року він подав у відставку через розбіжності з міністерством екології України. На офіційному сайті ЧАЕС було відзначено, що для успішного завершення реалізованих на електростанції проектів була потрібна злагоджена робота всіх залучених сторін, однак влада створила штучний конфлікт з керівництвом станції, який швидко набув особистісного характеру.

Після нього роль виконувача обов'язків генерального директора Чорнобильської атомної електростанції виконував Валерій Сейда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram