ГоловнаСуспільствоЖиття

​Українські пілоти протестували французькі льотні шоломи LA 100

Паралельно завершується адаптація технічної документації під українські стандарти.

​Українські пілоти протестували французькі льотні шоломи LA 100
​Украинские пилоты протестировали французские шлемы LA 100
Фото: facebook.com/kpszsu

У Київській області військові льотчики бригади тактичної авіації виконали перші польоти в новому французькому шоломі LA 100.

Про це повідомила прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ у Фейсбуці.

"Після застосування спорядження на практиці враження авіаторів дуже позитивні. Шолом тестують, "підганяють" за всіма параметрами, а паралельно завершується адаптація технічної документації під українські стандарти", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це спорядження вже не перший рік використовується льотчиками НАТО, зокрема французькими.

"Одна з головних переваг LA 100 - його вага. Якщо російський аналог ЗШ-7 важить близько 2 кг, то "француз" вдвічі менше. Тобто в разі катапультування навантаження на шийний відділ хребта льотчика становить уже не 40, а 20 кг. Незважаючи на малу вагу, шолом LA 100 досить міцний і легко витримує навантаження. Вартість французьких шоломів значно нижча", - повідомив старший інженер відділу експлуатації авіаційного обладнання підполковник Олег Наумук.

Фото: facebook.com/kpszsu

Протягом трьох місяців новинку також протестують у бригаді тактичної авіації. Після цього командування Повітряних Сил клопотатиме про закупівлю більшої партії французьких шоломів.

"LA 100 французького виробництва - задоволення не з дешевих, однак налагодити виробництво такого обладнання в Україні "з нуля" ще дорожче. Потрібне складне і дороге обладнання, а також сертифікація відповідно до міжнародних стандартів. Тому наразі оптимальним варіантом є імпорт", - пояснив Наумук.

Нагадаємо, у січні льотчики ЗСУ провели навчання над Азовським морем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram