ГоловнаСуспільствоЖиття

Верховний Суд закрив провадження у справі про надання Томосу про автокефалію ПЦУ

Суд прийшов до висновку, що справа не має ознак адміністративної юрисдикції.

Верховний Суд закрив провадження у справі про надання Томосу про автокефалію ПЦУ
Фото: Макс Требухов

Верховний Суд відмовився оцінювати рішення Верховної Ради, яким вона підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію Православній церкві України (ПЦУ).

Про це повідомляють на сайті суду.

"Верховний Суд закрив провадження у справі за позовом релігійних організацій про скасування постанови Верховної Ради України від 19.04.2018", - йдеться в повідомленні.

У четвер, 25 квітня, Верховний Суд розглянув справу і прийшов до висновку, що вона не має ознак справи адміністративної юрисдикції і закрив провадження.

Зазначають, що оголошено тільки резолютивну частину рішення, а повний текст постанови очікується протягом п'яти днів.

Нагадаємо, 26 березня Окружний адмінсуд Києва відмовився визнати незаконним прохання Порошенка до Варфоломія про надання Томосу.

16 червня 2016 року Верховна Рада направила звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію УПЦ. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію.

У квітні минулого року Рада прийняла проект постанови №8284 на підтримку звернення президента України до константинопольського патріарха Варфоломія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram