ГоловнаСуспільствоЖиття

У ПЦУ відібрали храм на окупованій території Донецької області

У 90-х роках цей храм передали Донецькій єпархії УПЦ КП.

У ПЦУ відібрали храм на окупованій території Донецької області
Боевики "ДНР" захватили храм ПЦУ в Донецкой области

У селі Кузнецово-Михайлівка Тельманівського району Донецької області бойовики "ДНР" захопили храм Православної церкви України і передали його УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє Донецька єпархія УПЦ КП у Фейсбуці.

"Щойно прийшла сумна звістка з тимчасово окупованої території, представники «правоохоронних органів» так званої «ДНР» натиснули на голову і депутатів сільської ради, щоб відібрати наш древній храм. У 90-х роках храм передали Донецькій єпархії УПЦ КП. Він був майже зруйнований за часів радянської влади. За рахунок нашої церкви, українських меценатів, патріарха Філарета за короткий термін ця святиня була відновлена і відреставрована. Упродовж багатьох років там проводилися урочисті богослужіння та благодійні акції для всіх, хто потребує. Монументальний живопис, чудові ікони на стінах храму виконували відомі художники і архітектори України. Сьогодні вранці нам повідомили, що цей український храм найближчим часом буде переданий представникам Московського патріархату", - йдеться в повідомленні.

В УПЦ КП не виключають, що окупаційна "влада" мають намір не допустити священика для здійснення Великодніх богослужінь.

"Є небезпека фізичної розправи над духовенством УПЦ (ПЦУ) в Тельманівському районі. Закликаємо всіх небайдужих українців піднести свої сердечні молитви за наш храм і багатостраждальне духовенство, яке залишилося на тій території", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий Собор, на якому було створено Православну церкву України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого Митрополита Епіфанія офіційно звели на престол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram