ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі один військовий загинув, ще один отримав поранення

Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ.

З початку доби на Донбасі один військовий загинув, ще один отримав поранення
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"З початку доби ворог 7 разів порушив режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 та 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї", - йдеться у вечірньому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики шість разів обстріляли позиції українських підрозділів. Так, зі 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції українських військових в районі с. Гнутове; з 82 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі в районі населеного пункту Верхньоторецьке; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля міста Мар'їнка; зі станкових протитанкових гранатометів - біля н.п. Гранітне; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Піски.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з автоматичної стрілецької та снайперської зброї обстріляли позиції об'єднаних сил біля н.п. Південне.

На ворожі провокації підрозділи ООС дали адекватну відповідь. Втрати бойовиків уточнюються. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, у понеділок, 22 квітня російські бойовики на Донбасі здійснили 14 обстрілів, зокрема два - із застосуванням важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram