ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ оголосило про відправлення в регіони 15 тис. доз вакцини проти сказу

Першими вакцини отримає Львівська і Тернопільська області.

МОЗ оголосило про відправлення в регіони 15 тис. доз вакцини проти сказу
Фото: narodna-pravda.ua

Україна закупила понад 93 тисячі доз вакцин для профілактики сказу. Перша партія - 15 тис. доз - уже прибула на склад, її готують до відправлення в регіони. Про це повідомляє прес-центр МОЗ.

Вакцини для профілактики сказу першими отримають Львівська і Тернопільська області - 956 і 375 доз відповідно. З початку наступного тижня вакцину відправлять в усі області країни.

Антирабічна вакцина, призначена для профілактики та лікування сказу в дітей і дорослих, закуплена і доставлена агентством Crown Agents за державні кошти.

Найбільшу кількість вакцини отримає Київська - 1199, Дніпропетровська - 1156 і Донецька області - 1120 доз.

Ця вакцина французького виробництва, вона має всі необхідні специфікації в реєстраційному посвідченні країни-імпортера.

Термін придатності доставлених вакцин для профілактики сказу - 30 квітня 2021. Вибрані постачальники жорстко контролювали виконання всіх необхідних умов з транспортування вакцин і забезпечили поставку вакцин з максимально можливим терміном придатності.

Загалом Crown Agents придбала для МОЗ 93 081 вакцин для профілактики сказу за кошти держбюджету. Наступні партії вакцин будуть доставлені впродовж року.

Нагадаємо, сказ - це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу сказу є різні хижі та домашні тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус, слину або слизові оболонки, особливо якщо є мікротравми.

Тому антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були укушені шаленими, підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться відповідно до схеми лікувально-профілактичної імунізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram