ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові судитимуть 70-річного іноземця, який 15 років прожив в Україні з підробленим паспортом

Якщо його провину буде доведено в суді, чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі.

У Харкові судитимуть 70-річного іноземця, який 15 років прожив в Україні з підробленим паспортом
Фото: Lb.ua

Харківська місцева прокуратура № 4 направила в суд обвинувальний акт щодо 70-річного іноземця, підозрюваного у використанні підробленого паспорта громадянина України (ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

Як розповів керівник відомства Володимир Купріянов, чоловіка викрили в травні минулого року. Він намагався обміняти підроблений документ на справжній паспорт нового зразка, але обдурити працівників міграційної служби йому не вдалося.

Як з'ясувало слідство, підробленим паспортом іноземець користувався 15 років як у повсякденному житті, так і для здійснення підприємницької діяльності.

Якщо його провину буде доведено в суді, літньому чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, в 2017 році в Україні запрацювала база даних недійсних і загублених паспортів. Сервіс надає можливість перевірити наявність паспорта громадянина України в базі даних МВС, а також у базі даних ДМС, яка здійснює облік документів, визнаних недійсними "без криміналу" - наприклад, у результаті псування або втрати.

Онлайн-сервіс також дозволяє за серією та номером перевірити не тільки внутрішній і закордонний паспорти, а й низку інших документів, що засвідчують особу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram