ГоловнаСуспільствоВійна

На судах проти українських моряків у РФ будуть присутні представники країн ЄС

Судові засідання відбудуться 17 квітня.

На судах проти українських моряків у РФ будуть присутні представники країн ЄС
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Представники країн-членів Євросоюзу будуть присутні на судових засіданнях українських військовополонених моряків, яких утримують у Росії. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці Facebook.

Як зазначила Денісова, їй це сказав посол Євросоюзу в РФ Маркус Едерер під час зустрічі в Москві 15 квітня.

"Тільки що провела зустріч з послом Європейського Союзу в Російській Федерації Маркусом Едерером. Ми обговорили низку питань. Розповіла останню інформацію про наших військовополонених і про заплановані суди щодо продовження їм запобіжного заходу. Маркус Едерер запевнив мене, що представники європейських держав, які перебувають у РФ, будуть присутні на судових засіданнях", - написала вона.

Також вона подякувала Едереру за те, що європейська спільнота підтримує Україну в прагненні захистити своїх громадян.

Нагадаємо, в Лефортовському суді Москви 17 квітня має відбутися судове засідання стосовно українських військовополонених моряків. Їх судитимуть групами по 4 людини. Під час судових засідань буде розглянуто клопотання про продовження термінів утримання під вартою.

Під час суду родичі військовополонених зможуть їх відвідати.

25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатери ВМС України на південь від Керченської протоки. Українські кораблі були захоплені, їх відбуксирували до Керчі, а екіпаж - узяли в полон. Моряків заарештував окупаційний суд Сімферополя, і наприкінці листопада українців вивезли до Москви для судового процесу. Українців звинувачують у незаконному перетині російського кордону, хоча кораблі рухалися з порту Одеси в порт Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram