ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ встановила, хто стежив за пересуваннями підірваного автомобіля співробітника розвідки

Співробітник податкової поліції передав пароль і доступ до комп'ютера на прохання свого кума.

СБУ встановила, хто стежив за пересуваннями підірваного автомобіля співробітника розвідки
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Служба безпеки України встановила, що інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової міліції. Про це йдеться в матеріалах суду.

Згідно з листом департаменту контррозвідки СБУ, встановлено жінку, яка оформила нотаріально завірене запрошення для загиблого диверсанта - громадянина Киргизії Олексія Ломака. Також встановлено інших підозрюваних у пособництві злочину.

"Згідно з листом 5-го управління департаменту контррозвідки СБ України від 04.04.2019 №2 / 5 / 2-12 / 5 нт встановлено, що інформацію про пересування автомобіля потерпілого з бази даних "Безпечне місто" отримував співробітник податкової поліції м. Києва, який на прохання свого кума надав пароль і віддалений доступ до комп'ютера, на якому було встановлено ключ від "Безпечного міста", - сказано в матеріалах суду.

Під час проведення обшуку у фігуранта справи правоохоронці виявили та вилучили майже 1,5 млн гривень, 24,3 тис. доларів, 4,8 тис. євро і 9,7 тис. туркменських манат. Усі вилучені кошти арештовано за клопотанням військової прокуратури.

Нагадаємо, 4 квітня в Києві під час невдалої спроби закласти вибухівку під автомобіль співробітника розвідки загинув диверсант. За даними ЗМІ, загиблий диверсант є громадянином Киргизії і прибув напередодні в Україну з Росії.

Служба безпеки під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури розслідує підрив автомобіля співробітника ГУР Міноборони (за даними ЗМІ, ним є майор спецназу Кирило Буданов).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram