ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала двох чоловіків, які "пожартували" про замінування

Обидва зателефонували в поліцію під впливом алкоголю.

Поліція затримала двох чоловіків, які "пожартували" про замінування
Фото: пресс-служба Нацполиции

Поліція затримала двох чоловіків за хибні повідомлення про мінування в Кривому Розі і Жовтих Водах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Усього за добу, 14 квітня, правоохоронці перевірили 9 повідомлень про мінування об'єктів інфраструктури, в тому числі аеропорту, супермаркетів і готелів", - зазначили правоохоронці. Повідомляють, що всі повідомлення про мінування виявилися помилковими.

Під час розшукових заходів поліція Кривого Рогу встановила і затримала 37-річного чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння повідомив про замінування стадіону в металургійному районі міста. Також поліцейські затримали 62-річного пенсіонера, який через зловживання спиртним повідомив, що "підірве будівлю Жовтоводського ОП".

За всіма повідомленнями про мінування відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Зараз поліція встановлює всіх причетних до замінування об'єктів у м. Дніпро.

У поліції нагадують, що за неправдиве повідомлення про мінування винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram