ГоловнаСуспільствоВійна

Сили ООС провели навчання з відбиття авіаударів і протиповітряної оборони

Минулого тижня Росія провела навчання з наведення авіації на наземні цілі за 20 км від українського кордону

Росія провела навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземних цілях за 20 кілометрів від українського кордону. Навчання в Ростовській області пройшли минулого тижня, повідомляє розвідка Об'єднаних сил.

За наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, в суботу, 13 квітня, відбулися навчання, в яких взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ - від зенітно-ракетного комплексу С-300 до підрозділів, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23-3.

Фото: facebook/pressjfo.news

На окремій ділянці полігону була побудована багаторівнева система протиповітряної оборони.

Відомості про засоби повітряного нападу отримувала і передавала на пункт управління система радіотехнічних військ, у складі якої були задіяні і комплекси українського виробництва. Зокрема, радіолокаційна станція 19Ж6 і Р-18 "Малахіт".

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом навчань підрозділи Об'єднаних сил відпрацювали питання виявлення, супроводу, знищення повітряних цілей, здійснення маневру в нові позиційні райони, ведення вогню по повітряному противнику із засідок.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Також відбулися практичні пуски ракет і ведення вогню гарматним озброєнням по повітряних цілях.

Підсумки навчань підтвердили високу ефективність системи протиповітряної оборони Об'єднаних сил.

Нагадаємо, в неділю, 14 квітня, в зоні бойових дій на Донбасі в результаті обстрілу з боку бойовиків отримав поранення один український військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram