ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі евакуювали людей з аеропорту і двох ТЦ після повідомлень про замінування

Під час перевірки аеропорту з літака не випускали пасажирів рейсу "Київ - Дніпро"

У Дніпрі евакуювали людей з аеропорту і двох ТЦ після повідомлень про замінування
Фото: kiyany.obozrevatel.com

Весь персонал і пасажири, що перебували в будівлі аеропорту м. Дніпро, були евакуйовані вдень 14 квітня після анонімного повідомлення про мінування. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на управління ДСНС у Дніпропетровській області.

Пізніше також надійшли повідомлення про мінування будівель торгового центру "Пасаж" і торгово-розважального центру "Караван", звідти також були евакуйовані люди.

За даними обласної поліції, з будівель ТРЦ і аеропорту було евакуйовано близько 1 тис. чоловік. Вибухонебезпечних предметів у будівлях не виявлено. Роботу аеропорту і ТРЦ відновлено, передають Українські Новини.

Повідомляється, що під час перевірки аеропорту з літака не випускали пасажирів рейсу "Київ - Дніпро", який прибув з Києва.

Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (явно неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу.

Водночас за даними ДСНС, о 18:49 надійшло повідомлення про замінування магазину "АШАН" у торговому центрі "Дафі". На місці працюють правоохоронці та піротехнічні служби.

Раніше в неділю, 14 квітня, до поліції повідомили про мінування 8 об'єктів у Києві, серед яких міжнародний центр мистецтва, два торгові центри, чотири готелі та Майдан Незалежності. Інформація про замінування не підтвердилася.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram