ГоловнаСуспільствоПодії

На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників

У грудні 2018 року через вживання наркотиків помер співробітник Держприкордонслужби.

На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників
В Одесской области разоблачили схему распространения наркотиков среди пограничников
Фото: dbr.gov.ua

На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників, в результаті вживання яких помер військовослужбовець. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

"Слідство встановило, що наркотичні речовини військовослужбовці закуповували у членів злочинної організації, яка займалася поширенням особливо небезпечних важких наркотичних речовин на території Одеської області", - повідомили в ДБР.

Під час масштабної спецоперації було проведено низку затримань осіб, причетних до розповсюдження наркотичних речовин.

Зокрема, затримали жінку-військовослужбовця Подільського прикордонного загону, яка протягом кількох місяців купувала наркотики і продавала їх колегам-військовослужбовцям на територію прикордонного загону.

"Жінка замовляла наркотичні речовини через соціальну мережу "Інстаграм" і отримувала їх в поштовому відділенні, для конспірації вказуючи номер телефону і дані іншої людини", - йдеться в повідомленні.

У неї вилучили пакет з таблетками рожевого кольору і пакет з жовтою порошкоподібною речовиною. Речовини скерували на експертизу.

Фото: dbr.gov.ua

Слідчі теруправління ДБР, розташованого в Миколаєві, готують затриманій повідомлення про підозру в незаконному збуті наркотичних речовин, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

У разі доведення провини, жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років.

Фото: dbr.gov.ua

Зазначається, що в поле зору правоохоронців наркоторговці і посередники, які поширювали наркотики серед прикордонників, потрапили ще в грудні 2018 року. Тоді слідчі теруправління ДБР в Миколаєві затримали солдата, у якого вилучили наркотичні і психотропні речовини. Згодом у Білгород-Дністровському Прикордонному загоні внаслідок вживання наркотичних речовин помер прикордонник.

Нагадаємо, поліція накрила великий наркокартель з щомісячним обігом 10 млн гривень. Затримано 32 особи в різних регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram