ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один український військовий, вісьмох поранено

Бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один український військовий, вісьмох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 20 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, а також озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Під час обстрілів один український захисник загинув, вісім військовослужбовців отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил", - йдеться в ранковому зведенні.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції ООС 19 разів: двічі з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Лебединського; тричі з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлополя; чотири рази з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Новотроїцького; п'ять разів з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Новоселівки; зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Гнутового; двічі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - в районі Водяного; двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - в районі передмістя Авдіївки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції ООС поблизу Катеринівки.

Від початку доби ворог бойовики двічі обстріляли позиції ЗСУ в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Піщевика; зі станкових протитанкових гранатометів - у районі Чермалика. Втрат серед особового складу не було.

Нагадаємо, Тристороння контактна група з питань Донбасу в Мінську зійшлася на думці про необхідність оголошення великоднього перемир'я. Це питання розглянуть 24 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram