ГоловнаСуспільствоЖиття

У КМДА погодили будівництво ТРЦ на землях парку "Кіото"

ТОВ "Женсан" отримало ділянку в оренду за часів мера Олександра Омельченка.

У КМДА погодили будівництво ТРЦ на землях парку "Кіото"
Архив
Фото: Владимир Марус

Департамент містобудування та архітектури КМДА надав компанії "Женсан" містобудівні умови для проектування торгового центру з паркінгом біля станції метро "Лісова", зокрема і на території парку "Кіото".

Про це повідомляє КиевВласть.

Площа ділянки під забудову становить чотири гектари. ТОВ "Женсан" отримало її в оренду терміном на 25 років в 2005 році, за часів мера Олександра Омельченка.

"Рік тому цій компанії відмовили у видачі МУО через невідповідність намірів забудовника чинному Генплану. Однак ТОВ "Женсан" подало позов у суд, який жодних невідповідностей не побачив, плани забудовника підтримав і зобов'язав містобудівний департамент таки видати МУО цій фірмі. Показово, що у керівництва ТОВ "Женсан" до листопада 2018 року був спільний бізнес з таким собі Ігорем Боровиком. Людина з таким самим прізвищем та ініціалами на сьогодні є помічником депутата Київради Ігоря Кисельова", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що до початку проектування забудовник повинен отримати згоду від Київського метрополітену на розміщення об'єкта. Максимальна висота будівель може становити 50 метрів, йдеться в документі.

У 2013-2018 роках жителі лісового масиву неодноразово виходили з акціями за збереження парку "Кіото", вимагаючи розірвання договору із забудовником. У 2015 році забудовник залив бетоном частину хвойного лісу, біля виходу зі станції метро "Лісова", щоб встановити літню терасу і МАФи.

Нагадаємо, парк "Кіото" розташований між станціями метро "Чернігівська" і "Лісова". Він був заснований в 1972 році на знак дружніх відносин Києва та культурної столиці Японії - Кіото. 28 квітня 2012 року в парку відбулася урочиста церемонія фіксації нового рекорду Гіннеса - найдовшої в світі алеї сакур.

У червні 2017 року в парку Кіото відкрили японський сад каміння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram