ГоловнаСуспільствоВійна

ТКГ заявила про необхідність великоднього перемир'я на Донбасі

Наступне засідання контактної групи пройде в Мінську 24 квітня.

ТКГ заявила про необхідність великоднього перемир'я на Донбасі
Фото: un.org

Тристороння контактна група з питань Донбасу в Мінську зійшлася на думці про необхідність оголошення пасхального перемир'я.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік, передає БЕЛТА.

"У ТКГ зійшлися на думці про необхідність оголошення перемир'я і домовилися провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження", - зазначив Мартін Сайдік.

Підгрупа також обговорила додаткові заходи щодо забезпечення безпеки та гуманітарного розмінування. Учасники ж економічної робочої групи висловили стурбованість ситуацією, що виникла на початку місяця навколо компанії "Вода Донбасу" в зв'язку з перебоями електропостачання. Сайдік закликав сторони конфлікту забезпечити безпеку і стійке функціонування як компанії "Вода Донбасу", так і всіх інших життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури.

Крім того, координатор гуманітарної робочої групи посол Тоні Фріш представив результати свого візиту на Донбас, який відбувся 3-9 квітня. Як зазначив Мартін Сайдік, Фріш не отримав доступу до ув'язнених на непідконтрольній Україні території.

На запитання про те, чи обговорювалися в ТКГ вибори президента України, Мартін Сайдік відповів негативно.

Наступне засідання контактної групи пройде в Мінську 24 квітня.

Раніше перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що представники Росії зірвали засідання ТКГ у Мінську. За її словами, "представники РФ відмовляються від роботи в тристоронньому форматі з ОБСЄ, шантажують Україну вимогою прямого діалогу з ОРДЛО. Вони чекають на результати виборів в Україні".

Також Геращенко зазначила, що РФ укотре відмовилася обговорювати питання звільнення заручників і політв'язнів до виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram