ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваного в організації вбивства "Сармата" залишили під арештом

Власюк є лідером злочинного угруповання Дніпра, в яке входило близько 10 осіб.

Підозрюваного в організації вбивства "Сармата" залишили під арештом
Подозреваемый в организации убийства Виталия Олешко "Сармата" Виктор Власюк
Фото: Громадське

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці термін утримання під вартою Віктору Власюку, підозрюваному в організації вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка (позивний "Сармат").

Громадське повідомляє, що сторона звинувачення обґрунтувала необхідність продовження арешту ризиками втечі підозрюваного, тиску на свідків, слідства і знищення речових доказів.

У той же час сторона захисту Власюка заперечувала проти задоволення клопотання, наголошуючи, що підозру необґрунтовано, доказів провини недостатньо і взагалі справа сфальсифікована. До того ж, захист заявив, що в розшук Власюк був оголошений за хуліганство, а про його причетність до вбивства «Сармата» свідчать тільки телефонні переговори з іншими фігурантами.

Віктору Власюку інкримінують організацію замовного вбивства, в разі доведення провини йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі. Також йому інкримінують розбійний напад і бандитизм.

За даними слідства, Власюк є лідером злочинного угруповання Дніпра, в яку входило близько 10 осіб. Саме Власюк, за версією слідства, отримав замовлення від невстановленої особи на вбивство Олешка і разом з іншими підозрюваними Євгеном Бродським і Михайлом Сигидою розробив план скоєння злочину.

8 квітня суд на 2 місяці продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство Олешка: Олександру Обухову, Максиму Владіміренкову і Євгену Бродському.

Активіста Віталія Олешка застрелили 31 липня в Бердянську Запорізької області. Він був добровольцем батальйону "Донбас", брав участь у боях за Іловайськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram