ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області відновлено українське телемовлення

Програми українських мовників були недоступні протягом тижня.

У Луганській області відновлено українське телемовлення

В.о. глави Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь повідомляє про відновлення аналогового мовлення в області, при чому як на підконтрольній, так і непідконтрольній її частині.

"Питання відновлення українського мовлення вирішене! Наші звернення до президента України Петра Порошенка, уряду і Генеральної прокуратури були почуті. Теле- і радіосигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам і слухачам всієї Луганщини, в тому числі і окупованій частині", - написав Філь на своїй сторінці в Фейсбуці.

Філь наголосив на стратегічному значенні подання українських каналів на територію всієї області. "Не забувайте, що проти нас ведеться не тільки неоголошена гібридна війна країни-агресора, а й інформаційна війна за душі, серця і думки українців. Повинні максимально пильно захищати наш інформаційний простір і реагувати на такі випадки", - написав Філь, звертаючись до чиновників .

Нагадаємо, 8 квітня в.о. голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що в громадського телебачення немає боргів перед РРТ, тому що ця послуга не замовлялася, на неї не передбачені гроші в бюджеті.

Трансляція радіо- і телеканалів в аналоговому форматі на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. У деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram