ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області призупинено теле- і радіомовлення через борги

Заборгованість становить понад 99 мільйонів гривень.

У Луганській області призупинено теле- і радіомовлення через борги
Фото: пресс-служба президента

Із шести веж у Луганській області через знеструмлення припинено мовлення українських теле- і радіоканалів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Станції не працюють у Лисичанську, Широкому, Білолуцьку, Зоринівці, Сватовому і Біловодську, повідомив Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Усі об'єкти працюють в аварійному режимі, від дизель-генераторних установок.

Концерн РРТ заявив, що об'єкти відключені через борги за спожиту електроенергію перед постачальником. Заборгованість з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України становить понад 99 млн грн.

"Наслідком відключення електропостачання об'єктів стало повне припинення трансляції програм телебачення в аналоговому та цифровому форматі, а також порушення в роботі радіомовлення та засобів СБУ, Міністерства оборони, МВС, Держспецзв'язку, ВАТ "Укртелеком", мобільних та інших операторів зв'язку по всій території Луганської області, включаючи непідконтрольні", - повідомив виконувач обов'язків директора концерну РРТ Сергій Микрюков.

8 квітня в.о. голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що в "Суспільного" немає боргів перед РРТ, тому що цієї послуги не замовляли, на неї не передбачені гроші в бюджеті.

Нагадаємо, трансляція радіо і телеканалів в аналоговому форматі на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. Відтоді в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram