ГоловнаСуспільствоЖиття

У російській колонії не прийняли передачу для політв'язня Балуха (оновлено)

Доки українець перебуває на карантині, побачення з ним заборонені.

У російській колонії не прийняли передачу для політв'язня Балуха (оновлено)
Фото: Крым.Реалии

Сестра українського політв'язня Володимира Балуха Надія не змогла передати продукти і речі своєму братові в колонію в місті Торжок у Тверській області Росії. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Адміністрація колонії аргументувала відмову тим, що понеділок - "не прийомний день", тому сьогодні Надія Балух знову спробує передати посилку Володимиру.

Співробітники колонії підтвердили, що Балух перебуває в цій колонії "на карантині". В адміністрації також сказали, що поки українця не розподілили в якийсь загін, побачення з ним неможливі.

За даними правозахисників, етапування Балуха на територію РФ є порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення. Ст. 49 конвенції забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

Оновлення. Адміністрація колонії №4 російського м. Торжок повторно відмовилася прийняти передачу для українського політв'язня Балуха. Як повідомляє "Кримська правозахисна група", сьогодні в колонії підтвердили, що Балух перебуває в штрафному ізоляторі - він пробуде там до 19 квітня. До цього часу адміністрація колонії не допустить до ув'язненого ні відвідувачів, ні посилки.

Правозахисники відзначають, що раніше адміністрація колонії спростовувала інформацію про перебування Балуха в ШІЗО, запевняючи, що він перебуває в карантинному блоці. У штрафному ізоляторі ув'язнених утримують у суворих умовах на хлібі та воді.

Нагадаємо, Володимир Балух з 29 березня 2019 року перебуває в колонії №4 у Тверській області РФ. Балуха затримали в його будинку в Криму в грудні 2016 року, окупаційний суд півострова засудив українця до 4 років і 11 місяців колонії. У березні 2019 року Балуха раптово вивезли з Криму на територію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram