ГоловнаСуспільствоЖиття

Арешт підозрюваних у вбивстві Віталія "Сармата" Олешка подовжено ще на два місяці

Ім'я замовника вбивства слідство ще не встановило.

Арешт підозрюваних у вбивстві Віталія "Сармата" Олешка подовжено ще на два місяці
Погибший Виталий Олешко
Фото: glavred.info

Печерський районний суд Києва продовжив на 2 місяці арешт трьом фігурантам вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка: Олександру Обухову, Максиму Владимиренкову і Євгену Бродському. Про це повідомляє із залу суду кореспондент "Суспільного".

Сторона звинувачення просила продовжити утримання під вартою підозрюваних, підкреслюючи ризик їх втечі, тиск на свідків, знищення речових доказів.

Адвокати заперечували проти задоволення клопотання і просили застосувати до підозрюваних альтернативні запобіжні заходи. Підозрювані підтримали своїх захисників.

Нагадаємо, 31 липня 2018 Артем Матюшин та Микола Ломако на червоній "Таврії", яку вів останній, приїхали до будинку Олешка, скоїли вбивство і покинули місце злочину. Таврію залишили неподалік від місця вбивства, а самі пересіли в автомобіль Олександра Обухова, в якому перебував Владимиренко, і виїхали в сторону Дніпра. Дорогою їх затримала поліція.

Євген Бродський, за даними слідства, є підозрюваним організатором вбивства, який фінансував злочин. У розмовах інших фігурантів злочину мова йде про тисячу доларів .. Сам Бродський свою провину заперечує. За даними слідства, Бродський тісно спілкувався з іншими підозрюваним у справі - бердянським бізнесменом Михайлом Сигидою і ймовірним лідером дніпровської ОЗГ Віктором Власюком. Саме до останнього, за даними слідства, звернулися Бродський і Сигида, щоб той підібрав виконавців вбивства.

Особистість замовника поки слідство не встановило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram