ГоловнаСуспільствоПодії

Українець намагався незаконно ввезти в Польщу 25 кг бурштину

Каміння заховав до спеціальної схованки під заднім сидінням автомобіля.

7 квітня на пропускному пункті «Краковець» прикордонники Мостиського загону в одній із машин, які перетинали кордон, виявили майже 25 кілограмів необробленого бурштину різного розміру. Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби України.

Фото: dpsu.gov.ua

Повідомляють, що бурштин був у спеціально обладнаній схованці під заднім сидінням автомобіля «Мерседес». Машина була української реєстрації, за кермом перебував 32-річний громадянин України. Усе знайдене вилучено.

Фото: dpsu.gov.ua

На цей момент прикордонники встановлюють вартість каменю, а також інші обставини.

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, в січні 2019 року суд виправдав колишнього начальника Сарненського районного відділу поліції Рівненської області, якого звинувачували в покриванні незаконного видобутку бурштину. Прокуратура і Служба безпеки України стверджували, що 15 березня 2016 поліцейський зажадав від своїх підлеглих, які виїхали на місце незаконного видобутку бурштину, покинути місце злочину і нікого не затримувати.

У Рівненській області розташоване родовище бурштину, який порівнюють із балтійським. На цих територіях ведеться масовий нелегальний видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram