ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала в Одеській області сепаратистського інтернет-агітатора

Йому загрожує від трьох до п'яти років в'язниці.

СБУ затримала в Одеській області сепаратистського інтернет-агітатора
В Одесской области СБУ разоблачила антиукраинского интернет-агитатора
Фото: ТЕХНО bigmir)net

В Одеській області СБУ викрила антиукраїнського інтернет-агітатора, який закликав до зміни кордонів України. Про це повідомляє сайт відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що чоловік регулярно розміщував на персональних сторінках соцмереж інформацію із закликами до зміни державного кордону та конституційного ладу України. Також зловмисник популяризував терористичні організації "Д/ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Публікації агітатор отримував з російських пропагандистських інтернет-видань і сайтів бойовиків незаконних збройних формувань.

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в квартирі агітатора комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше СБУ вирішила видворити з країни росіянку, яка писала з Києва для "Україна.ру". Дівчину звинуватили в роботі на російську пропаганду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram