ГоловнаСуспільствоПодії

Шахраїв, які за допомогою фіктивних обмінників виманили у киян 2,7 млн грн, засудили до 5 і 7 років в'язниці

Зловмисники брали в оренду приміщення, які мали запасний вихід, блокували двері і тікали.

Шахраїв, які за допомогою фіктивних обмінників виманили у киян 2,7 млн грн, засудили до 5 і 7 років в'язниці
Фото: Макс Требухов

У Києві до 7 і 5 років позбавлення волі засудили двох шахраїв, які через фіктивні пункти обміну валют виманили близько 2,7 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва в Facebook.

"Зловмисники брали в оренду приміщення, які мали запасний вихід, облаштовували їх під пункти обміну валют, після чого розміщували в інтернеті оголошення про покупку і продаж іноземної валюти за завищеним курсом", - йдеться в повідомленні.

Отримавши від клієнта гроші, "касир", згідно з розподіленої ролі, за допомогою кнопки магнітних замків блокував вхідні двері, тим самим позбавивши потерпілих можливості вийти з приміщення. А сам в цей час переховувався з місця скоєння злочину разом з грошима, розповіли в прокуратурі.

Таким чином двоє зловмисників в період з липня по серпень 2017 року заволоділи грошовими коштами потерпілих в розмірі близько 2,7 млн гривень.

Дарницький районний суд міста Києва підтримав позицію прокурора і визнав обох обвинувачених винними в цих злочинах і призначив одному з них покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншого - у вигляді 5 років позбавлення волі. Після проголошення вироку зазначених осіб взяли під варту в залі суду.

Нагадаємо, на Балі поліція застрелила двох росіян, яких підозрюють в пограбуванні обмінника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram