ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі від кулі снайпера загинув український військовий, ще двох поранено

З 17 обстрілів 10 здійснили з важкої артилерії.

На Донбасі від кулі снайпера загинув український військовий, ще двох поранено
Фото: EPA/UPG

За минулу добу, 5 квітня, бойовики на Донбасі 17 разів порушили режим припинення вогню, 10 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Загалом противник витратив 59 мін калібру 120 і 82 мм.

Як повідомили в штабі Операції об'єднаних сил, окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У трьох обстрілах противник застосовував снайперів.

"У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог 12 разів обстріляв наших захисників біля населених пунктів Піски, Авдіївка, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Новотроїцьке, Мар'їнка", - йдеться в повідомленні.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив п'ять обстрілів біля населених пунктів Зайцеве, Новоолександрівка, Новолуганське, Золоте-4, Південне.

Внаслідок обстрілу ворожих снайперів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

На обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому чотирьох і поранивши також чотирьох окупантів, відзначається в повідомленні.

Також знищено одну одиницю військової техніки російсько-окупаційних військ.

Нагадаємо, в ніч на 6 квітня українські військові вдруге за два дні затримали диверсанта російсько-окупаційних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram