ГоловнаСуспільствоЖиття

Радник глави Укравтодору назвав топ-5 найгірших доріг України

Понад 90% доріг потребують капітального ремонту.

Радник глави Укравтодору назвав топ-5 найгірших доріг України

Радник голови Укравтодору і колишній заступник міністра інфраструктури Олександр Кава назвав п'ять доріг України, які зараз перебувають в найгіршому стані.

Про це він заявив в ефірі Суспільного.

«В першу чергу, це - дорога Н14 Кіровоград-Миколаїв-Кропивницький-Миколаїв, це дорога Н11 Дніпро-Кривий Ріг - Миколаїв. Це дороги, що ведуть до портового кластера Миколаєва, і тим самим шляхом багато їдуть в напрямку порту «Одеса». Це дві найгірші дороги».

Кава додав, що також в поганому стані є дорога М12 на території Кіровоградської області. Разом з тим, на територіях Вінницької, Хмельницької та Тернопільської вона в хорошому стані.

Також, за словами експерта, дорога М12 на ділянці від Тернополя до Стрия є «майже непроїжджому стані».

«І, напевно, ключова дорога, яка з'єднує Закарпаття з Івано-Франківською областю - Н09 - це по суті основна дорога, яка з'єднує Східне Закарпаття з Центральною частиною, з Ужгородом. Ця дорога в цьому році буде активно ремонтуватися, Укравтодор передбачив фінансування, щоб привести її в належний стан», - наголосив Кава.

Раніше Кава заявляв, що на капремонт доріг в Україні потрібен трильйон гривень. За словами екс-заступника міністра інфраструктури, понад 90% доріг потребують капітального ремонту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram