ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА продовжила пілотний проект прокату велосипедів

Пункти прокату розташують на 33 затверджених локаціях.

КМДА продовжила пілотний проект прокату велосипедів
Фото: Макс Требухов

З 9 квітня в Києві продовжать тестування впровадженої торік системи прокату велосипедів. Про це повідомляє прес-служба Київміськадміністрації.

"Цей пілотний проект торік мав вельми позитивні відгуки серед киян і гостей міста, тож і цього року продовжено його дію. Велосипеди можна буде знайти на 33 затверджених локаціях, звичних для велолюбителів", - сказав перший заступник мера Микола Поворозник.

Зараз затверджено умови інвестиційного конкурсу зі створення мережі велопрокату велосипедів. Вартість програми оцінюють у 33,3 млн грн.

"За умовами конкурсу, інвестор повинен створити в Києві ще 231 пункт прокату і забезпечити наявність у них 2 тисяч велосипедів, обладнаних програмним забезпеченням, GPS-трекерами і смарт-замками", - розповів чиновник.

"Пункти прокату велосипедів з'являться в усіх районах столиці. Механізм прокату велосипедів залишиться незмінним", - додав він.

Нагадаємо, влітку минулого року компанія Nextbike запустила свій проект у Києві, сервіс працює без станцій і терміналів, а за допомогою мобільного додатку і смарт-замків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram