ГоловнаСуспільствоЖиття

Вулицю Кудрі в Києві перейменували на честь сенатора США Маккейна

Цю ініціативу підтримала сім'я американського політика.

Вулицю Кудрі в Києві перейменували на честь сенатора США Маккейна
Джон Маккейн
Фото: zik.ua

Київська міська рада перейменувала вулицю Івана Кудрі в Печерському районі на вулицю імені покійного сенатора США від Республіканської партії, голови комітету у справах збройних сил Джона Маккейна.

За прийняття відповідного проекту рішення проголосував 71 депутат за мінімально необхідного 61.

Секретар міськради Володимир Прокопів зазначив, що ініціативу перейменування підтримала сім'я американського політика, а Київрада отримала офіційного листа від вдови сенатора Сінді Маккейн.

Нагадаємо, американський сенатор Джон Маккейн помер на 82-му році життя 26 серпня. Його поховали 2 вересня в Аннаполісі, штат Меріленд, на кладовищі академії ВМС США.

На церемонії прощання були присутні президент України Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличко. Петро Порошенко після церемонії прощання з Маккейном, на якій також були присутні колишні президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама, висловив повагу і вдячність сенаторові від імені українського народу. Як відомо, сенатор був активним прихильником жорстких санкцій проти путінського режиму.

У Києві запропонували перейменувати одну з вулиць на честь сенатора Маккейна. 27 серпня петицію було зареєстровано на сайті Київської міськради. Після цього Президент Петро Порошенко просив міськраду присвоїти вулиці Івана Кудрі ім'я Маккейна.

Вдова сенатора була присутня на виборах президента України як спостерігач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram