ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітники "Укрзалізниці" виявили крадіїв дизпалива за допомогою дрона

Затримано машиніста і його помічника.

Співробітники "Укрзалізниці" за допомогою безпілотного літального апарата зафіксували на відео факт крадіжки дизельного палива з локомотива в Одеській області.

Про це повідомив голова УЗ Євген Кравцов у Фейсбуці і опублікував відео.

"Увечері дрон зняв білу "Волгу", яка возила каністри до нашого тепловоза. ВОХР - хлопці оперативні, на місці були миттєво. Виявили 7 каністр дизелю у вагоні. Поруч - порожні каністри і шланг для зливу палива. "Майстри" знайшли спільників серед наших працівників - машиніста і його помічника. Їх затримали, слідчі дії почали", - прокоментував Кравцов.

Він уточнив, що випадок стався на станції Рені-Наливна.

Кравцов зазначив, що БПЛА оснащено додатковими модулями освітлення і можуть виконувати зйомку і в темний час доби.

"А цей пілотний проект з оснащення воєнізованої охорони сучасною технікою ми реалізуємо і в інших філіях", - додав голова УЗ.

Як зазначає Центр транспортних стратегій, "Укрзалізниця" і представники української IT-сфери розробляють проект UZ Air Guard, метою якого є здійснення контролю за інфраструктурою із допомогою дронів. Проект передбачає оснащення відеоспостереженням з повітря 68 полігонів.

Крім того, в рамках пілотного проекту боротьби з крадіжками на залізниці бійці спецпідрозділу озброєної охорони Одеської магістралі отримали автомобілі підвищеної прохідності, оснащені спеціальним обладнанням. У комплекти екіпіровки також увійшли квадрокоптери.

Нагадаємо, влітку в Києві знайшли три нафтосховища з контрабандним паливом на 103 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram