ГоловнаСуспільствоВійна

Двом організаторам псевдореферендуму на Донбасі оголошено підозру

Одного з підозрюваних заарештовано.

Двом організаторам псевдореферендуму на Донбасі оголошено підозру
Фото: ‏@novostidnua

Сільському голові та депутату селищної ради Бахмутського району, який допомагав організовувати псевдореферендум у Донецькій області, оголошено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Оперативники СБУ, залучені до операції об'єднаних сил, встановили, що сільський голова та депутат селищної ради Бахмутського району брали активну участь в організації незаконного референдуму в селищах Миронівське і Новолуганське. Також співробітники СБУ зафіксували, що зловмисники активно проводили антиукраїнську агітацію серед жителів району, зокрема, закликаючи їх до участі в так званому "волевиявленні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що слідчі завершили досудове розслідування протиправної діяльності депутата сільської ради та скерували до суду обвинувальний акт щодо ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Щодо другого фігуранта обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 11 травня 2014 року в Донецькій і Луганській області підтримувані Росією сепаратисти провели "референдум" про самостійність цих областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram