ГоловнаСуспільствоПодії

Директор Грибовицького сміттєзвалища, який вимагав 4,7 млн хабара, заарештований із заставою в 405 тисяч

Віталій Пугач вимагав відкат у підприємця, який переміг у тендері на постачання вапна.

Директор Грибовицького сміттєзвалища, який вимагав 4,7 млн хабара, заарештований із заставою в 405 тисяч
Директор львовского КП "Збиранка" Виталий Пугач
Фото: фейсбук

Директор львівського КП "Збиранка" Віталій Пугач, який вимагав 4,7 млн грн за перемогу в тендері на постачання вапна, заарештований на два місяці.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Рішенням суду заарештовано на 2 місяці і відсторонено від посади директора одного з комунальних підприємств Львівської міськради, затриманого на вимаганні хабара в 4,7 млн грн. Альтернатива - запорука в 405 тис.", - написав Лисенко в фейсбуці.

Раніше співробітники Служби безпеки України задокументували вимагання директором КП 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів і підписання з ним договору постачання вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник організував протиправну схему із закупівлі вапна, яка повинна була використовуватися для стабільного функціонування станції очищення фільтрату Грибовицького сміттєзвалища.

За задумом зловмисника, планувалося використання тільки третини передбаченої технологічним процесом кількості вапна і отримання керівником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично поставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна.

Фото: прес-центр СБУ

За висновком експертів діяльність чиновника могла привести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Віталій Пугач очолив ЛКП "Збиранка" в березні 2017 року, після того як колишнє керівництво на чолі з 72-річним Богданом Горбалем опинилося під слідством після Грибовицької трагедії.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий - співробітник місцевого комунального підприємства - вважається зниклим безвісти.

Після цієї трагедії Львову заборонили вивозити сміття на звалище в Грибовичах. Через ситуацію, що склалася, місто опинилося на межі екологічної катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram