ГоловнаСуспільствоЖиття

У 2050 році населення Землі сягне 9,7 млрд осіб, у 2100 - 11 млрд, - ООН

Населення в містах до 2050 року зросте на 68%.

У 2050 році населення Землі сягне 9,7 млрд осіб, у 2100 - 11 млрд, - ООН
Фото: obozrevatel.com

Населення Землі, чисельність якого у 2019 році становила 7,7 млрд чоловік, далі зростає. До 2050 року воно сягне 9,7 млрд осіб, а до кінця століття збільшиться приблизно до 11 млрд осіб.

Про це йдеться у звіті Комісії з народонаселення і розвитку Організації Об'єднаних Націй. 

"Зростання чисельності населення і економічне зростання призвели до величезного зростання масштабів виробництва і споживання, що обернулося неймовірними наслідками для навколишнього середовища", - заявила перший заступник генсека ООН Аміна Мохаммед (цитата з сайту ООН

У доповіді генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша йдеться про те, що зростання чисельності населення супроводжується його старінням, зниженням рівня народжуваності, а також стрімкою урбанізацією.

"Частка світового населення, що живе в міських районах, згідно з прогнозами, зросте з 56% у 2019 році до близько 68% до 2050 року. Перехід від сільського до міського способу життя має цілу низку переваг з погляду сталого розвитку, але цей процес вимагає належного регулювання, щоб уникнути соціальних, економічних і екологічних проблем, які можуть виникнути в результаті невпорядкованого зростання міського населення", - зазначено в оприлюдненому звіті.

Фото: ООН

Також у звіті порушено питання про тенденції народжуваності. Зараз у всьому світі середній рівень народжуваності - 2,5 дитини на одну жінку, а до 2030 року він становитиме близько 2,4 народження.

За прогнозами ООН, у 2050 році понад 70% населення світу буде жити в країнах, де загальний показник народжуваності буде нижчим від рівня, що необхідний для відтворення населення.

Нагадаємо, в лютому 2019 року в ООН створили об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні. Також помічник генерального секретаря ООН Урсула Мюллер зазначила, що на 2019 рік сукупні потреби для гуманітарної допомоги жителям сходу України, які потерпають від збройного конфлікту, становлять $162 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram