ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області пожежа сухостою ледь не знищила село

У населеному пункті проживають кілька сімей, але багато будівель дачного типу.

У Житомирській області пожежа сухостою ледь не знищила село
Фото: dsns.gov.ua

Фото: dsns.gov.ua

У Житомирській області пожежа сухостою ледь не знищила малонаселене село, на ліквідацію загоряння знадобилося понад 7 годин, повідомляє прес-служба регіонального управління ДСНС.

Інцидент стався вдень 1 квітня в селі Вершниця. З поля від кущів і самосівів вогонь перекинувся на будівлю в порожньому господарстві. Рятувальники встановили, що в селі живе кілька сімей, більшість будівель не експлуатуються, але декотрі використовуються як дачні будиночки.

Відтинок між господарствами - близько 200 м - був охоплений вогнем. До приїзду рятувальників розігнаний вітром вогонь уже впритул підійшов до дерев'яних будівель - хати в одному господарстві і літньої кухні в іншому. Виникла загроза для місцевих жителів, тому на місце пожежі викликали ще один підрозділ ДСНС.

Фото: zt.dsns.gov.ua

Процес гасіння ускладнила ще й відсутність на місці пожежі джерела води. Щоб заправити пожежні машини водою, рятувальники їздили на приватну "копанку" - за 5 км від місця події.

Локалізувати вогонь вдалося лише до 15:00, а загасити - до 18:30. Пожежники врятували два будинки, літню кухню і не допустили поширення вглиб села, у двори місцевих жителів. Вогонь знищив три допоміжні споруди і близько 3 га сухостою.

Фото: zt.dsns.gov.ua

У зв'язку з настанням теплої погоди пожежники просять місцевих жителів бути обережними з вогнем і не допускати загорянь сухої трави в полях, тим паче, не підпалювати суху траву, оскільки вогонь поширюється з великою швидкістю і може знищувати і тварин, і створювати загрозу для життя людей.

Нагадаємо, напередодні поліція порушила кримінальну справу проти жителів с. Серединка Чернігівської області за те, що вони побили пожежників, які приїхали на гасіння сухостою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram