ГоловнаСуспільствоЖиття

10% росіян не підтримують анексію Криму - опитування

19% респондентів зазначили, що анексія принесла РФ більше шкоди, ніж користі

10% росіян не підтримують анексію Криму - опитування
Фото: mapscrimea.ru

У Російській Федерації 10% громадян не підтримують анексію українського Криму. Цю інформацію демонструють дані нового соціального опитування, проведеного дослідницькою організацією "Левада-Центр".

Опитування було проведено 21-27 березня у 137 населених пунктах Росії, брали участь 1600 осіб. Більшість респондентів підтримують анексію - 58%, 28% опитаних відповіли «радше так, ніж ні». Точно не підтримують 3%, радше ні, ніж так - 7%. Ще 5% не змогли відповісти на це питання.

Фото: levada.ru

Також 19% опитаних громадян Росії зазначили, що анексія українського півострова принесла їхній країні більше шкоди, ніж користі, ще 16% вагаються з відповіддю.

Фото: levada.ru

Однак 65% респондентів упевнені в тому, що анексія півострова принесла Росії більше користі.

Фото: levada.ru

16 березня 2014 року на території Криму відбувся не визнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до складу своїх територій. Ні Україна, ні ЄС, ні США не визнали результатів голосування на "референдумі".

Нагадаємо, Google почав показувати Крим як російську територію для користувачів з Російської Федерації. Компанія Google аргументувала це тим, що в країнах, де є спірні території, Google-карти роблять локальні версії карт, щоб дотримуватися всіх місцевих законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram