ГоловнаСуспільствоПодії

Директора Грибовицького сміттєзвалища під Львовом затримали за підозрою у хабарництві

Віталій Пугач вимагав відкат у підприємця, який переміг у тендері на постачання вапна.

Директора Грибовицького сміттєзвалища під Львовом затримали за підозрою у хабарництві
Директор львовского КП "Збиранка" Виталий Пугач
Фото: фейсбук

За підозрою в отриманні хабара 1 квітня затримано директора Львівського КП "Збиранка" Віталія Пугача.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Zaxid.net з посиланням на джерела повідомляє, що 58-річного чиновника затримали під час отримання частини хабара в розмірі 400 тис. гривень.

За даними джерела, Віталій Пугач вимагав відкат у підприємця, який переміг у тендері на постачання вапна для ЛКП "Збиранка", яке займається експлуатацією та рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища біля Львова.

Віталій Пугач очолив ЛКП "Збиранка" у березні 2017 року, після того, як колишнє керівництво на чолі з 72-річним Богданом Горбалем опинилося під слідством після Грибовицької трагедії.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилися чотири людини. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників, четвертий - співробітник місцевого комунального підприємства - вважається зниклим безвісти.

Після цієї трагедії Львову заборонили вивозити сміття на звалище в Грибовичах. Через ситуацію місто опинилося на межі екологічної катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram