ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі від вибуху гранати загинув підліток, ще один - у лікарні

Хлопці знайшли гранату, гуляючи біля багатоповерхівки.

У Запоріжжі від вибуху гранати загинув підліток, ще один - у лікарні
Фото: 5.ua

У Запоріжжі внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм один підліток загинув, інший перебуває в лікарні, інформує прес-служба обласної поліції.

Повідомляють, що 31 березня о 16:35 у чергову частину Дніпровського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що по вул. Вінницькій вибухнула граната, в результаті чого постраждали двоє підлітків віком приблизно 14 років.

На місце події негайно виїхали керівництво Дніпровського відділу поліції, начальник ювенальної превенції, слідчі, вибухотехніки, кінологи і медичні працівники.

"Встановлено, що малолітні 2005 і 2006 років народження гуляли по вулиці Щасливій. Біля одного з багатоповерхових будинків вони виявили вибуховий пристрій. Хлопець 2005 року народження через деякий час, гуляючи по вул. Вінницькій, кинув його на землю перед собою. У результаті стався вибух, що спричинив тілесні ушкодження малолітніх", - йдеться в повідомленні.

Дітей негайно госпіталізували в лікарню, життя старшого врятувати не вдалося. Другому підліткові надано медичну допомогу, його життю нічого не загрожує.

Встановлюють усі обставини події. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.264 Кримінального кодексу України (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram