ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області невідомі розгромили й підпалили табір ромів

Роми відмовилися писати заяву в поліцію.

В Івано-Франківській області невідомі розгромили й підпалили табір ромів
Фото: npu.gov.ua

В Івано-Франківській області мешканці ромського табору повідомили про напад і підпал, проте відмовилися писати заяву в поліцію. Про це розповів представник патрульної поліції Микола Гурак, пише"Громадське".

Повідомлення про пожежу в таборі правоохоронці отримали від рятувальників. Коли патрульні прибули на місце, роми розповіли, що близько 10 молодиків у темному одязі підійшли до табору й почали кидати пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого загорілися дві будівлі.

Оскільки йшлося про факт підпалу, на місце викликали слідчо-оперативну групу. Через якийсь час мешканці табору змінили свої свідчення та заявили, що жодного підпалу не було й писати заяви вони не будуть.

"Заявили, що це їхнє недбале поводження з вогнем, унаслідок чого сталася пожежа. Відповідно, жодного кримінального провадження не порушувалося", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, восени 2018 року в Києві учасники націоналістичних організацій розгромили табір ромів на Лисій горі, пізніше у Львові під час погрому табору загинула людина.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram