ГоловнаСуспільствоЖиття

У Краматорську за тиждень чотири бойовики здалися поліції

Чоловіки, які служили у "ДНР", вирішили скористатися шансом уникнути кримінальної відповідальності.

У Краматорську за тиждень чотири бойовики здалися поліції
Иллюстративное фото
Фото: Агентство Крымские Новости

За тиждень у поліцію Краматорська Донецької області здалися чотири бойовики незаконних бандформувань.

Про це інформує прес-служба обласної поліції.

Чоловіки чергували на блокпостах проросійських терористів за гроші й продовольчі пайки. Після того як місто було звільнено від терористів, вони приховували свою причетність до банд, проте вирішили звернутися в поліцію.

"29-річний краматорчанин на блокпосту оглядав автотранспорт, перевіряв документи у водіїв і пасажирів. Завданням найманця було виявлення активних українських патріотів. Нагородою за таку "службу" були продукти і гроші", - розповіли правоохоронці.

Згодом чоловік вирішив покинути незаконні збройні бандформування, а коли звільнили Краматорськ, вирішив не їхати за терористами у Донецьк, а ретельно приховувати свою колишню діяльність.

"Дізнавшись про наданий державою шанс звільнитися від відповідальності за участь у НВФ за умови, що не скоював тяжких злочинів, чоловік здався поліцейським", - повідомили у поліції.

З такими заявами до правоохоронців звернулися ще троє місцевих жителів, які влітку 2014 року "проходили службу" у бойовиків "ДНР", однак за кілька тижнів до звільнення міста покинули лави проросійських найманців.

"Зараз поліцейські перевіряють діяльність колишніх бойовиків. Після того, як буде доведено, що на час перебування у НВФ вони не скоювали тяжких злочинів, чоловіки будуть офіційно звільнені від кримінальної відповідальності", - заявили у поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram