ГоловнаСуспільствоВійна

Україна запропонувала відкрити КПВВ "Золоте" 24 березня

У районі Золотого проживають 135 тисяч осіб.

Україна запропонувала відкрити КПВВ "Золоте" 24 березня
Фото: facebook.com/ato.news

Україна запропонувала відкрити автомобільний контрольний пункт в'їзду-виїзду "Золоте" на лінії розмежування найближчої неділі, 24 березня.

Про це розповіли в п'ятницю представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук і голова гуманітарної підгрупи Ірина Геращенко.

"Україна визначила дату відкриття КПВВ "Золоте". Ми плануємо, що КПВВ "Золоте" ми відкриємо в неділю вранці. Українська сторона направила відповідну інформацію і нашим партнерам по "нормандському формату", і головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Словаччини пану Лайчеку", - заявила Геращенко.

Вона висловила надію, що Росія "дасть відмашку своїм маріонеткам", щоб вони теж відкрили пункт пропуску зі свого боку.

За словами Марчука, це буде вже третя спроба України відкрити КПВВ. "Україна 24 числа вкотре виходить і демонструє технічну готовність, військову безпеку, медицину і все, що потрібно, для транспорту, а не тільки для пішоходів", - сказав він.

Марчук розповів, що на лінії зіткнення щодня через шість пунктів пропуску проходить 38 тисяч цивільних осіб.

Відкриття нового КПВВ між Станицею Луганською і Майорськом значно спростить життя для тих 135 тисяч осіб, які проживають у районі місті Золоте і змушені здійснювати величезний гак, щоб перетнути лінію зіткнення.

"Ми, по-перше, скорочуємо для людей дистанцію. По-друге, в районі Золотого по обидва боки проживає 135 тисяч громадян: 77 тисяч на підконтрольній території і 57 тисяч - з іншого боку", - сказав Марчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram