ГоловнаСуспільствоЖиття

У прикордонних районах Сумської області відключено українське телемовлення

Вежі телемовлення відключено від енергопостачання через борги.

У прикордонних районах Сумської області відключено українське телемовлення
Фото: Depositphotos/3dmentat

У кількох районах Сумської області відключено українське телемовлення. Про це сьогодні під час години запитань до уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Прем'єр зазначив, що він стурбований відключенням ефірного телебачення, оскільки жителі районів, що межують з Росією, залишаються під впливом російського ТБ.

"Я теж стурбований цим питанням, і уряд не буде залишатися осторонь. Я сьогодні доручив першому віце-прем'єру - він проведе координаційну нараду, і ми приймемо всі необхідні рішення для того, щоб цього не траплялося, у тому числі надалі", - сказав Гройсман.

Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар повідомила, що "ми відключаємо в низці областей все українське телебачення, особливо на кордоні з Росією, звідки йде російське аналогове телебачення". Сюмар вважає, що це можна розцінити як втручання у виборчий процес.

21 березня після відключення електроенергії без ефірного телебачення залишилися жителі низки районів Сумської області. Електроенергію відключили за борг концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) перед Сумиобленерго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram