ГоловнаСуспільствоЖиття

Facebook зберігав паролі мільйонів користувачів у незашифрованому вигляді

Вразливість виявили на початку 2019 року і вже усунули.

Facebook зберігав паролі мільйонів користувачів у незашифрованому вигляді
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Співробітники корпорації Facebook могли мати доступ до паролів від акаунтів декількох десятків мільйонів користувачів соціальної мережі. Ці дані зберігалися на внутрішніх серверах компанії в незашифрованому вигляді, повідомила адміністрація соцмережі в четвер, 21 березня.

Однак компанія досі "не виявила доказів", що її співробітники зловмисно скористалися вразливістю, виявленою під час перевірки в січні 2019 року і згодом усуненою, повідомляє DW.

"Ніхто за межами Facebook не мав доступу до цих паролів", - додали представники соцмережі. За їхніми словами, захист інформації залишається для компанії пріоритетом. Із застережною метою Facebook сповістить усіх користувачів (включаючи десятки тисяч власників сторінок в Instagram), чиї паролі опинилися під загрозою.

На початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передала їх третім особам, у тому числі, імовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використовував їх для політичної реклами. У квітні і травні 2018 року засновник Facebook Марк Цукерберг в Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і перепросив за витік даних.

У вересні 2018 року соцмережа була атакована хакерами. За оцінкою Facebook, у результаті постраждали близько 29 млн користувачів. Під час нападу кіберзлочинці скористалися дірою в системі безпеки соцмережі, яка дозволяє побачити свою сторінку від імені інших користувачів. За словами віце-президента компанії Гая Росена, Facebook усунула вразливість.

У березні засновник соціальної мережі Марк Цукерберг пообіцяв захистити особисті дані користувачів Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram