ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі в середу

Трьох військовослужбовців поранено.

Бойовики сім разів відкривали вогонь на Донбасі в середу
Фото: facebook.com/pressjfo.news

З початку доби російсько-окупаційні війська сім разів обстріляв позиції Збройних сил України на Донбасі, п'ять разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння і витративши водночас 39 мін калібрів 120 і 82 мм. У результаті трьох військовослужбовців було поранено.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Зазначається, що обстріли велися у смузі відповідальності оперативно-тактичного огрупування "Схід": з автоматичних гранатометів станкових і великокаліберних кулеметів - поблизу населеного пункту Лебединське; зі снайперської зброї в районі міста Мар'їнка. У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі - з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також гранатометів - в районі населеного пункту Новолуганське; з мінометів 82-го калібру - поблизу населених пунктів Піщане та Айдар; з мінометів 120-го калібру та озброєння бойової машини піхоти БМП - в районі населеного пункту Троїцьке.

"Підрозділи, які зазнали обстрілів, дали адекватну відповідь зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, раніше безпілотник ОБСЄ зафіксував понад 25 танків на луганському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram