ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" планує повністю оновити столичний залізничний вузол

У Києві з'явиться аналог німецького S-Bahn.

"Укрзалізниця" планує повністю оновити столичний залізничний вузол
Фото: Александр Рудоманов

АТ "Укрзалізниця" планує провести якісне та повне оновлення Київського залізничного вузла.

Про це повідомив керівник компанії Євген Кравцов, передає "Центр транспортних стратегій".

За словами Кравцова, проект запуску залізничного сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль" повністю себе виправдав, і надійшло доручення від уряду застосувати отриманий досвід для поліпшення всього приміського сполучення.

В УЗ, за його словами, планують повністю оновити весь рухомий склад київської електрички, а також на напрямках до найближчих передмість, таких як Фастів, Бровари і т. д.

Основний акцент буде зроблений на перевезенні пасажирів у пікові години. "Ми не зможемо забезпечити такий інтервал, як метро. Але спробуємо зробити інтервал 10-15 хвилин", - зазначив Кравцов.

"Хочемо зробити київський S-Bahn. Найдорожча частина - це інфраструктура. Це рейки, які вже є", - додав він, зазначивши, що вартість проекту може становити кілька мільярдів гривень, що під силу столичному бюджету.

S-Bahn - залізниця міської метрополії (на відміну від U-Bahn, підземної залізниці) - використовується як міський, приміський і близький міжміський транспорт, один з видів рейкових систем у Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Нагадаємо, в лютому на станціях міської електрички в Києві встановили турнікети для безконтактної оплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram