ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура попросила для Лусваргі 14 років позбавлення волі

Суд у Дніпропетровській області дійшов до стадії дебатів.

Прокуратура попросила для Лусваргі 14 років позбавлення волі
Фото: аrgumentua.com

Павлоградський районний суд Дніпропетровської області продовжив термін утримання під вартою для бразильця Рафаеля Лусваргі до 16 травня. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Сьогодні в суді відбулися дебати в справі про участь Лусваргі в діяльності терористичних організацій. Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених в суді доказів і попросив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна.

Лусваргі визнав провину в частині своєї діяльності в не передбачених законом збройних формуваннях, проте заперечував участь в терористичних організаціях.

Нагадаємо, Лусваргі був засуджений вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці, але в серпні 2017 року вирок скасували і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі. У грудні 2017 року Лусваргі випустили з-під варти під особисте зобов'язання, за яким він не міг виїжджати за межі Києва, повинен був повідомляти суду про зміну свого місця проживання, а також з'являтися до суду на першу вимогу.

У кінці квітня 2018 року з'ясувалося, що Лусваргі живе в Свято-Покровському Голосіївському монастирі. Активісти організації С14 затримали бразильця в травні 2018 року і доставили в СБУ, з 7 травня він перебуває під вартою.

Лусваргі звинувачують в тому, що з вересня 2014 року по травень 2015 року він перебував у складі підрозділу бойовиків "ДНР" "Вікінг" і виконував функції керівника ротою, інструктора і розвідника, а також брав участь в бойових діях в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram