ГоловнаСуспільствоЖиття

Родичі Героїв Небесної Сотні виступили проти будівництва Меморіалу на Інститутській

Проект пам'ятника передбачає зміну ландшафту, що ніби знищує місце трагедії.

Родичі Героїв Небесної Сотні виступили проти будівництва Меморіалу на Інститутській
Фото: EPA/UPG

Сім'ї двох Героїв Небесної Сотні виступили проти будівництва Меморіалу на місці розстрілу людей на вул. Інститутській. Таку заяву зробили сьогодні Степан Сольчаник - брат загиблого Богдана Сольчаника та Інна Плеханова - мати загиблого Олександра Плеханова, пише "Укрінформ".

Родичі загиблих заявили, що Меморіал слід звести в іншому місці, оскільки будівництво за затвердженим проектом передбачає зміну рельєфу на вул. Інститутській.

"Я, як брат Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника, і інші сім'ї виступаємо проти знищення вулиці Інститутської, тобто проти реалізації проекту Меморіалу, який передбачає зміну вулиці. Я вважаю, що сама Інститутська вже є музейним експонатом. Також це місце злочину", - сказав Сольчаник.

За словами Сольчаника, відкритий лист директору Українського інституту Національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, директору меморіального комплексу Ігорю Пошивайлу і міністру культури Євгену Нищуку підписали родичі 26 загиблих героїв.

"Ми розуміємо, що Меморіал анонсовано, закуплено матеріали, але при визначенні проекту його побудови були помилки: в завданні архітекторам не було обумовлено, що не потрібно робити зміни ландшафту. Це основна наша вимога", - сказала Інна Плеханова.

Родичі загиблих виступають проти руйнування історичного ландшафту і, на їхню думку, зазіхання на пам'ять про загиблих.

Нагадаємо, на осінь 2019 року в Києві планують висадити 100 дрібнолистих лип з голландського розплідника. Термінів будівництва меморіалу ще не визначено, оскільки ще не завершено всіх слідчих дій і експертиз на місці розстрілу активістів Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram