ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ запідозрила колишнього міністра спорту Коржа у вимаганні грошей у власників мережі київських ломбардів (оновлено)

СБУ затримала посередника під час передачі грошей для Федерації біатлону.

СБУ запідозрила колишнього міністра спорту Коржа у вимаганні грошей у власників мережі київських ломбардів (оновлено)
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Головного управління боротьби з корупцією і оргзлочинністю Служби безпеки спільно з Генпрокуратурою викрили в хабарництві радника на громадських засадах керівництва Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Оперативники встановили, що радник за сприяння керівництва одного зі слідчих управлінь Нацполіції вимагав через посередника $30. тис. від власників мережі київських ломбардів. За цю суму він обіцяв сприяти непритягненню працівників мережі до кримінальної відповідальності і припинення слідчих дій у рамках відкритого провадження", - йдеться в повідомленні.

Посередника затримали в Києві під час отримання всієї суми хабара.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії за місцем роботи та проживання фігурантів. Також вирішується питання про оголошення раднику підозри за ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом).

Фото: ssu.gov.ua

Оновлення. Як з'ясувалося, підозрюваний - радник міністра внутрішніх справ, екс-міністр спорту Віктор Корж. Він прокоментував затримання і відкинув усі звинувачення.

"Сьогодні, 14 березня, низкою інтернет-видань була опублікована інформація про нібито вимагання та отримання хабара моїм помічником. Ця інформація є неправдивою і такою, яка паплюжить мою честь і гідність", - написав Корж у Фейсбуці.

"Насправді представники комерційної структури виступили з ініціативою щодо підтримки спортсменів - представників Федерації біатлону. Зокрема, працівник фірми разом з моїм помічником повинні були передати кошти в Федерацію біатлону. Президент Федерації Володимир Бринзак про це був особисто попереджений керівником вказаної комерційної структури", - пояснив він.

"Отже, жодних протизаконних намірів і дій з мого боку не було. Сподіваюся, що правоохоронні органи ретельно вивчать і з'ясують всі обставини цієї справи і безпідставність висунутих проти мене звинувачень буде доведена", - додав екс-міністр.

Нагадаємо, раніше двох співробітників СБУ і двох цивільних затримали за підозрою у вимаганні $110 тисяч хабара у вихідця із Середньої Азії за збереження громадянства України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram