ГоловнаСуспільствоЖиття

Батьки дітей, загиблих у таборі "Вікторія", просять Раду створити слідчу комісію

За півтора року після трагедії слідство не встановило причину пожежі.

Батьки дітей, загиблих у таборі "Вікторія", просять Раду створити слідчу комісію
Пожарище корпуса в лагере "Виктория".
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Батьки дівчаток, які загинули під час пожежі в одеському дитячому таборі "Вікторія", звернулися до Верховної Ради України з проханням створити тимчасову слідчу комісію, яка з'ясує обставини трагедії. Про це вони заявили сьогодні на брифінгу в парламенті, пише "Думская".

За словами одеситів, слідство досі не озвучило причину пожежі, обмежившись перерахуванням версій. Батьки вважають, що справу "спускають на гальмах".

"Держава не тільки не забезпечила ефективного розслідування - правоохоронні органи намагаються зам'яти справу, оскільки в трагедії винуваті високопосадовці Одеської міської ради. Ми звертаємося до Верховної Ради з проханням створити тимчасову слідчу комісію. Трагедія у "Вікторії" - це лише один із проявів ситуації, яка склалася в усіх дитячих установах України. Таке може статися всюди", - сказала адвокат батьків загиблих дітей Оксана Муравська.

Мама загиблої Сніжани Арпентій Оксана додала, що правоохоронці досі не мають акта розбору попелища.

У своїх висловлюваннях батьки спиралися на висновки незалежної експертизи, яка встановила, що безпосередньою причиною пожежі в дитячому таборі став забутий увімкненим кип'ятильник, а швидкість поширення полум'я зумовили численні порушення, допущені під час будівництва закладу.

Нагадаємо, пожежа в таборі "Вікторія" сталася в ніч з 15 на 16 вересня 2017 року. З охопленого вогнем дерев'яного корпусу не змогли вибратися троє дівчаток. Протягом судових розглядів з'ясувалося, що під час будівництва корпусу достатньо не обробили дерев'яні панелі протизаймистими матеріалами, а відповідальний за пожежну безпеку в таборі значився тільки формально. Вихователька загону, чий корпус згорів, отримала умовний термін, суд над директором табору і чиновниками Одеської мерії триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram