ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На пілотну реформу екстреної медичної допомоги передбачено 1 млрд гривень, - Мінфін

Модернізація торкнеться всіх регіонів, а пілотний проект стартує в п'яти областях і Києві.

На пілотну реформу екстреної медичної допомоги передбачено 1 млрд гривень, - Мінфін
Фото: Макс Требухов

З 1 квітня у всіх регіонах почнеться модернізація оперативно-диспетчерських служб. На реалізацію пілотного проекту з розвитку системи екстреної медичної допомоги в держбюджеті на 2019 рік передбачено 1 млрд грн, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"З 1 квітня 2019 року в усіх регіонах України почнеться модернізація оперативно-диспетчерських служб, а у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві стартує пілотний проект з розвитку системи екстреної медичної допомоги (ЕМД). У держбюджеті-2019 на пілот з реформи системи екстреної медичної допомоги передбачено 1 млрд гривень", - сказано в повідомленні.

МОЗ пропонує на розгляд уряду нову модель надання ЕМП, метою якої є доступне, своєчасне і якісне медичне обслуговування громадян, щоб у критичній ситуації кожен українець невідкладно міг отримати необхідну допомогу.

Реалізація нової моделі надання ЕМП передбачає фінансування за такою формулою: не більш ніж 75% від визначеної потреби фінансується за рахунок держбюджету, не менш ніж 25% - за рахунок місцевих бюджетів.

Основні нововведення включають оновлення алгоритмів диспетчеризації, створення нової IT-інфраструктури, оновлення обов'язкових протоколів диспетчерів і протоколів командних дій бригад, нові автомобілі та обладнання тощо.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року бригади "швидкої допомоги" в Києві перейшли в підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram